Als onderdeel van een gevelrenovatie, kunt u ter afwerking van uw gevel ervoor kiezen om sierpleister oftewel crepi te gebruiken. De sierpleister zorgt voor een frisse uitstraling en kan in verschillende kleuren aangebracht worden. Daarnaast kunt u kiezen uit twee soorten: crepi op basis van siliconen of mineralen. Een siliconenpleister is waterafstotend en wordt veel gebruikt bij gevelrenovaties in combinatie met isolatie van de buitenmuur. Het wordt in verschillende lagen aangebracht. Minerale crepi wordt meestal slecht in één laag aangebracht. Deze sierpleister behoudt erg lang zijn kleur en laat de gevel achteraf goed waterdamp uitademen. Crepi plaatsen verschilt dus qua soort gebruikte pleister.

Crepi en isolatie: goed voor uw vermogen

crepi plaatsen, gevelafwerking, gevelrenovatieCrepi mag van zichzelf dan al over verschillende positieve eigenschappen beschikken, vaak wordt het ingezet als gevelafwerking in combinatie met een isolatielaag. Dit om stookkosten te verminderen en een meerwaarde aan uw woonst te geven. Een bezetting van isolatie en crepi beschermen bovendien de onderliggende muur tegen vocht en vriesschade, nog een voordeel voor uw huis en portemonnee. Kortom, een investering die zichzelf al snel kan terugverdienen.

Crepi plaatsen op gevel

Bij sierpleister op basis van siliconen wordt eerst in verschillende lagen een wapening met vochtwerend cement op uw gevel aangebracht. Dit niet alleen als bescherming tegen vocht, maar ook om scheuren te voorkomen. De crepi is uiteindelijk de eindlaag. Een minerale pleister wordt vaak in een enkele laag geplaatst.

Crepi kan op elk soort metselwerk geplaatst worden, zolang deze ondergrond in goede staat verkeert. Laat u de pleister plaatsen als onderdeel van een gevelrenovatie, dan is vooraf een gevelreiniging en herstelling op zijn plaats. Indien u de sierpleister inderdaad met isolatie wilt combineren, dan is de plaatsing van deze isolatie op de gevel logischerwijze uw eerste stap bij de gevelafwerking.

Nog twijfels of u wilt graag extra informatie? Onze specialisten adviseren u van harte over de verschillende types crepi, hun plaatsing en wat het beste voor uw gevel uitkomt.