Reiniging en gevelherstelling

Uw gevel krijgt het door de tijd heen flink te verduren van neerslag (hagel, zure regen,…) en wind, maar ook verontreiniging door fijn stof en roet havenen op termijn de buitenmuren. Het zal dan ook niet verbazen dat uw gevel er op den duur uitgeleefd bij staat. Helaas vermindert de beschermende werking van een gevel die niet in optimale staat verkeerd. Wanneer uw gevel als gevolg aangetast is door doorslaand vocht, kunt u dit probleem het beste door specialisten in vochtbestrijding laten behandelen. Gevelherstelling vormt een essentieel onderdeel van dit proces.

gevelherstellingNa een uitgebreide gratis vochtdiagnose aan de hand van professioneel meetapparatuur weet u met 100% accuraatheid waar de kern van uw vochtprobleem schuilgaat. In overleg, beslissen we de meest optimale behandeling. Daarbij houden nemen we de ernst van het probleem, uw budget en persoonlijke voorkeur in acht. Een uitgebreid karwei als gevelherstelling en de effectieve bestrijding van doorslaand vocht laat u liefst door een ervaren vakman met alle nodige kennis van zaken uitvoeren. Aangezien de buitenmuren de bescherming rond uw thuis vormen, wilt u dit met alle nodige deskundigheid laten aanpakken.

Voordat er gevelherstelling kan plaatsvinden, dient uw gevel grondig gereinigd te worden. In dit proces wordt korte meten gemaakt met hardnekkige mossen, schimmel, algen en andere vuiligheid. Eens deze kwalen verholpen zijn, kunnen we aan de gevelherstelling beginnen. We herstellen scheuren en dichten gaten of kieren, waar nodig verversen we beschadigde voegen en vervangen we kapot steenwerk.

Gevel impregneren voor extra bescherming

Nadat het metselwerk van de muur volledig hersteld is, kunt u de gevel bescherming tegen vocht voorzien door de muur te impregneren met een hydrofoberend middel. De gevel wordt door deze simpele chemische behandeling voor meerdere jaren vocht- en vuilafstotend. Zo voorkomt u dat de herstelde buitenmuren opnieuw vochtproblemen zullen ontwikkelen. Naast deze hydrofuge laag bestaan er andere opties, zoals speciale gevelafwerkingen met vochtwerende of isolerende kenmerken.