hydrofugeOm uw gevel door de jaren heen te beschermen tegen verval en slijtage bestaat er hydrofoberen. Dit houdt in dat u de buitenmuren door een vakman of zelf impregneert – waterdicht maakt – door gebruik van een hydrofoberend product. Wanneer u dit product aanbrengt op een nieuwe of pas herstelde en gereinigde gevel gaat het een chemische reactie met de muur aan, waardoor deze vocht- en vuilafstotend wordt. Door het gebruik van professionele producten, zal u muur wel vochtafstotend maar ook waterdamp doorlaten worden. Dit laatste is essentieel om de gevel te laten ademen en waterdampdruk binnen acceptabele perken te houden. U kunt dit impregneren van de muren ofwel preventief in nieuwbouw gebruiken om toekomstige problemen met vocht in de buitenmuren te voorkomen, ofwel na reparatie van uw gevel om te zorgen dat het probleem niet terug kan keren.

Schone lei voor hydrofoberen

Een hydrofuge laag (laten) aanbrengen op uw gevel heeft maar optimaal effect als de gevel schoon en in goede staat is. Zoutafzetting, schimmel, mossen of algen en ander vuil op de muren verhinderen de beste werking van het hydrofoberend product op de gevel. Wanneer u last heeft van doorslaand vocht is de gevel duidelijk in gebrekkige staat, aangezien dit vocht door gebreken in de buitenmuren een weg naar binnen vindt. Wilt u dit vochtprobleem efficiƫnt aanpakken, dan laat u best eerst de gevel herstellen alvorens ze te impregneren met een hydrofoberend middel.

Hydrofuge zelf doen

Hoewel u een gevelherstelling best aan vakmensen overlaat, zou u eventueel de hydrofuge zelf kunnen uitvoeren. Voordat u de mouwen opstroopt, kan het veel kosten besparen als u het advies van een specialist in vochtbestrijding heeft wat betreft het vocht in uw gevel. Dan is het aangewezen om eerst een vochtdiagnose te laten uitvoeren. Dryhouse doet dit gratis en vrijblijvend voor u.

Gaat u, volgend op de diagnose, zelf de hydrofuge op de gevel verzorgen? Kies een kwalitatief product en lees zorgvuldig de gebruiksaanwijzing. Dek de aangrenzende delen die niet behandeld moeten worden zoals ramen en deuren af, zodat u fouten voorkomt. Breng vervolgens het hydrofoberend middel volgens gebruiksaanwijzing aan. Zo is uw gevel meerdere jaren beschermd tegen aanslag, neerslag en vocht.

Liever meteen uw gevel laten beschermen door specialisten? Contacteer ons voor een analyse, advies of offerte: