Uw gevel impregneren betekent dat u de muur behandelt met een waterwerend oftewel hydrofoberend middel. Dit product sluit de poriën of capillairen in de muur chemisch af tegen vocht. Het impregneren van muren is daarom een gewenste behandeling bij problemen met vocht in de muren. Dit kan zowel het geval zijn bij doorslaand vocht als opstijgend vocht. Het verschil zit in de exacte behandeling.

Bij opstijgend vocht wordt de muur onderaan geïnjecteerd met een vochtwerende gel die een vochtbarrière in de muur vormt. De locatie van de behandeling is zo gekozen omdat optrekkende grondvocht in de muur de oorzaak van het probleem is. In geval van doorslaand vocht wordt de gevel aan de buitenkant behandeld, aangezien daarlangs het vocht de muur binnendringt. Hierbij wordt een complete laag hydrofoberend product op de muur aangebracht, om zo bescherming te bieden tegen vocht uit neerslag.

Eerst de gevel reinigen en herstellen

Het hydrofoberende product brengt u best aan op een schone gevel. Gebaseerd op de huidige staat van uw gevel, zal u daarom eerst een gevelreiniging en gevelherstelling laten uitvoeren. Pas daarna zal u de hydrofuge laag op de gevel aan kunnen brengen.

gevel impregnerenEen hydrofoberend product om muren te impregneren is over het algemeen geschikt voor gevels uit baksteen, beton, natuursteen of kalkzandsteen. Uw gevel impregneren is goede investering om uw gevel lang in optimale staat te houden.

Voordelen gevel impregneren

De gevel impregneren, biedt u verschillende voordelen. Behalve dat de gevel waterdicht wordt gemaakt en dit nieuwe gevallen van doorslaand vocht voorkomt, zal de hydrofuge er ook voor zorgen dat de gevel vuil en schimmel weert. Kortom, de gevel blijft door haar beschermlaag niet meer nat staan en er kunnen geen schimmels, mossen of algen meer op groeien. Ze wordt minder snel vuil en blijft langer mooi, omdat de gevel niet langer wordt aangetast door vorst of zure regen. Bovendien gaat de hydrofuge laag meerdere jaren mee.