Wanneer is er sprake van doorslaand vocht buitenmuur?

Doorslaand vocht is vocht uit neerslag die via onvolmaaktheden in de gevel, zoals beschadigd voegwerk, scheuren, kieren en barsten, door de poreuze buitenmuur geabsorbeerd wordt. Dit vocht tast het steen- en voegwerk van de muur aan. Wanneer de buitenmuur door honderden liters vocht verzadigd is, slaat dit vocht verder door van de buitenmuur tot in de binnenmuren van uw woning. Daar kan het nog meer schade verrichten aan de constructie van uw huis en uw leefomgeving. Daarom wilt u doorslaand vocht snel en vakkundig laten behandelen. Dryhouse kan u hierin bijstaan.

Een vochtprobleem komt nooit alleen

De gevolgen van vocht in uw muren kunnen zich al snel opstapelen. Om u een idee te geven van de potentiƫle ernst van het probleem, sommen we er hier enkele op. Tijdens de wintermaanden kan het water dat zich door de capillairen van de muur dringt bij vorst flink het voegwerk toetakelen. Dit komt omdat vocht exponentieel uitzet wanneer het bevriest. Daarnaast zorgen klamme buitenmuren ervoor dat het isolatievermogen van uw huis keldert en kunnen de vertrekken kil en klam aanvoelen. Is de aangrenzende binnenruimte waarop het vocht doorslaat onvoldoende geventileerd, dan kunt u ook schimmelgroei op de vochtplekken verwachten. Zoutuitbloei van hygroscopische zouten is tevens een onaangename optie.

Eerst analyse, dan handelen

doorslaand vocht buitenmuurDoorslaand vocht wordt het meest effectief door een ervaren vochtbestrijder bestreden. Daarom raden wij aan in eerste instantie een vochtdiagnose door vakmensen uit te laten voeren. Dit om de aard en ernst van het vochtprobleem nauwlettend op te meten. Uw muren worden gecontroleerd op vochtschade, barsten, beschadigd voegwerk, vriesschade en poreusiteit. Dryhouse voert deze vochtdiagnose gratis voor u uit en adviseert u graag over oplossingen.

Verhelpen doorslaand vocht

De behandeling van doorslaand vocht bestaat normaliter uit verschillende stappen. Allereerst wordt de gevel gereinigd om mossen en algen te verwijderen en van het hardnekkig ingetrokken vuil te ontdoen. Vervolgens repareren we gaten, scheuren barsten en kieren. Waar nodig vervangen we beschadigd steenwerk en voegwerk. Dit is de gevelherstelling. Tot slot kunnen we de gevel met een hydrofuge waterdicht en vuilafstotend maken. Zo kunt u geen last meer krijgen van doorslaand vocht buitenmuur.