Wat is doorslaand vocht?

doorslaand vocht gevelEen gevel die in goede staat verkeert, beschermt uw thuis letterlijk tegen weer en wind. Daarom zijn het vooral verouderde of niet optimaal onderhouden buitenmuren, waarvan steen- of voegwerk gebreken vertoont, die vochtproblemen aantrekken. Vooral de muur of muren waar het vaakst de wind op staat loopt dit risico. Eens vocht en neerslag door de gebreken in de gevel een baan naar binnen vinden, de muren het vocht absorberen en dit doorslaat naar de binnenmuren, spreken we van doorslaand vocht. Merkt u imperfecties op aan de buitenmuren en vermoedt u last te hebben van doorslaand vocht gevel? Vraag de diagnose van een expert in vochtbestrijding om met zekerheid tegen het probleem op te kunnen treden.

Diagnose doorslaand vocht gevel

Wat de beste oplossing is om doorslaand vocht uit uw gevel te verhelpen, zal afhangen van de precieze oorzaak en kern van het vochtprobleem, alsook de ernst ervan, wat u er zelf liefst aan wilt (laten) doen en hoeveel u aan een permanente oplossing kunt spenderen.

Zoals u ziet, staat of valt veel met de aard van het probleem zelf. Daarom is het aan te raden, zeker als u doorslaand vocht vermoedt, om gebruik te maken van de gratis vochtanalyse van uw gevel door Dryhouse.

Behandeling doorslaand vocht

Gewapend met een diagnose voor doorslaand vocht gevel kunt u advies inwinnen over de beste oplossing. Verkeerd uw gevel in betreurenswaardige staat, dan bent u geholpen om eerst een gevelherstelling uit te laten voeren voor u denkt aan het impregneren van de muur of een fraaie afwerking met extra isolerende eigenschappen.

Gevelherstelling

We herstellen of vervangen aangetast metsel- en voegwerk, repareren scheurtjes of barstjes en vullen gaten professioneel op. Eens de kale muur weer in de best mogelijke staat verkeerd, kunt u ervoor kiezen om de muren te impregneren tegen vocht en vuil. Vervolgens kunt u kiezen uit de gewenste afwerking. Zo kunt u de gevel laten kaleien. dit geeft uw woning niet alleen rustieke charme en een frisse uitstraling, het beschermd ook tegen vochtige muren en heeft een waterdamp doorlatende werking zodat muren kunnen ademen.

Muren impregneren met hydrofuge laag

Wanneer we uw gevel impregneren, doen we dit door onder druk een hydrofoberend middel op de herstelde, schone gevel te spuiten. Dit creƫert een beschermende, waterwerende laag die zowel water als vuil afstoot van de gevel. Vocht kan niet langer via de buitenmuren binnendringen en ook geeft u mos of schimmel geen kans meer.

Afwerking muren met vochtwering

Naast de hydrofuge behandeling heeft u de optie om uw gevel netjes af te laten werken met gevelafwerking die over beschermende eigenschappen beschikt. Dit kan onder meer via cementering, crepi of sierpleister, of kalei. Deze soorten afwerking bieden naast verfraaiing respectievelijk extra versteviging, zelfreiniging en vochtwering aan de gevel.