Als gevelbekleding is cementeren een vrij simpele en goedkope optie. Bij het cementeren muur bekleden we de gevel met een dunne laag cement. Deze techniek geeft extra stabiliteit en bescherming aan de stenen en voegen, zonder het vermogen van te gevel om te ademen (het damp-open systeem van uw woning) te compromitteren. Deze afwerking verkleint de kans op doorslaand vocht. Liever geen grijze kleur op de gevel? Cementeren kan verschillende kleuren uitgevoerd worden in een palet dat varieert van statig tot opgewekt. De cementlaag biedt uw gevel enkele onmiskenbare voordelen.

Voordelen cementeren muur

cementeren muur, cementeren gevelCementeren is zoals eerder gesteld een snelle, gemakkelijke en goedkope manier om uw gevel extra bescherming en een opgefrist uiterlijk te bieden. Qua uitstraling biedt dit de volgende voordelen. Door te cementeren, egaliseren we kleine oneffenheden in de gevel en geven we deze een gelijkmatige kleur, hoewel de oorspronkelijke structuur van het steenwerk behouden blijft. Deze techniek kan een oud gebouw een moderne uitstraling geven. In nieuwbouwprojecten duikt het cementeren van muren dan ook steeds vaker op. Bovendien is cementeren een snelle een efficiƫnte manier om vorstschade plekken en andere tekenen van ouderdom te verdoezelen. Een gevel die perfect in orde is, maar er wat verweerd uitziet, of juist een gevel die net hersteld is, kan zo in in vlot tempo opgefrist worden.

Vervolgens is er de beschermingsfactor die in uw voordeel speelt. Door het cementeren muur is de gevel beter beschermd tegen vocht en andere weersinvloeden, zonder dat ze volledig afgesloten raakt van de buitenlucht. Daarnaast is gecementeerde buitenmuur is verstevigd en beschermd tegen onzuiverheden, waardoor ze veel minder onderhoud behoeft.

Voorbereiding cementering

Voor het beste resultaat wilt u de gevel slechts laten cementeren indien in een goede staat verkeert. Beschadiging zoals scheuren, barsten, gaten en kieren in de muur moeten we daarom eerst herstellen. Na deze gevelherstelling is de muur weer solide en egaal.

Om ervoor te zorgen dat de cementmix zich goed aan de gevel hecht, brengen we eerst een hechtingslaag aan. Vervolgens is de eigenlijke cementlaag aan de beurt. Door onze werken verlengt u de mooie levensduur van de gevel.